КОНТАКТОВІ ВЗАЄМОВІДНОШЕННЯ ПОРІД КОРОСТЕНСЬКОГО КОМПЛЕКСУ НА ПРИКЛАДІ МАЛИНСЬКОГО МАСИВУ РАΠΑΚΙΒΙ - БІЛАН, О. В.; МИТРОХІН, О. В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Вивчено контактові взаємовідношення базитової та гранітної складових коростенського комплексу. Зроблено спробу ув’язати геологічні спостереження з даними ізотопної геохронології. Показано, що рапаківіподібні граніти головної фази вкорінення молодші за анортозити першої та другої інтрузивних фаз Федорівського габро-анортозитового масиву і близькі за віком до габроїдів третьої інтрузивної фази. Широкий розвиток монцонітових порід серед габроїдів третьої фази пояснюється явищем гібридизму (змішування) гранітної та базитової магм.