ФОРМУВАННЯ ГЕОЛОГО-ГЕОФІЗИЧНОГО БЛОКУ В СИСТЕМІ ЕКОЛОГІЧНОГО МОНІТОРИНГУ (НА ПРИКЛАДІ М. ЖОВТІ ВОДИ) - ПІГУЛЕВСЬКИЙ, П. Г.; ТЯПКІН, О. К. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
За результатами крупномасштабного геофізичного вивчення розломно-блокової тектоніки оцінено стійкість території до проявів сучасних природно-техногенних процесів у земних надрах, а також спрогнозовано інтенсивність і напрями поширення наслідків антропогенного "втручання" в природу.