ВИДІЛЕННЯ СЛАБОІНТЕНСИВНИХ МАГНІТНИХ АНОМАЛІЙ ТА ЇХ ІНТЕРПРЕТАЦІЯ - ГРИЩУК, П. І.; ГУРА, К. О.; НУРМУХАМЕДОВ, В. Г. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто питання виділення слабоінтенсивних магнітних аномалій за допомогою методу осереднення. Проаналізовано застосування для виділення аномалій різних радіусів ковзного вікна. Визначено оптимальний радіус осереднення. Виконано порівняння інтерпретації магнітних аномалій при визначенні їх фонової складової за допомогою сплайну та методу осереднення.