МОНІТОРИНГ ЗСУВНИХ ПРОЦЕСІВ УРБАНІЗОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ НА ПРИКЛАДІ М. КИЄВА - ГОЛУБ, В. П. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розкрито особливості створення моніторингових систем на забудованих територіях, які розглядаються як специфі чні природно-техногенні системи. Представлено сучасний комплекс робіт з вивчення динамічного стану зсувних схилів на прикладі м. Києва, наведено принципи існуючого в теперішній час моніторингу зсувних явищ.