ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ ВЕЗ-ВПФ ДЛЯ ОЦІНКИ ЗАБРУДНЕННЯ НАФТОПРОДУКТАМИ ВЕРХНЬОЇ ЧАСТИНИ ОСАДОЧНОГО ЧОХЛА (НА ПРИКЛАДІ ДІЛЯНКИ "УЗИН") - ВИЖВА, С. А.; НУРМУХАМЕДОВ, В. Г.; КАЧАН, І. А.; РЕВА, М. В.; НІКІТАШ, О. П.; ГОНЧАРУК, А. П. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
За результатами параметричних досліджень фазовим методом викликаної поляризації (ВЕЗ-ВПФ), виконаних поблизу р. Узин, встановлено, що забруднення гасом знижують опір і підвищують поляризовність верхньої частини вміщуючого геологічного середовища. При дослідженнях нафтопродуктових забруднень як провідний рекомендовано завадостійкий метод ВЕЗ-ВПФ в комплексі з інтерпретаційним бурінням, сейсморозвідкою і газовою зйомкою.