ОЦІНКА КООРДИНАТ ДЖЕРЕЛА ЗЕМЛЕТРУСУ ЗА ЗАПИСОМ ОДНІЄЇ СЕЙСМІЧНОЇ СТАНЦІЇ - ЛАЗАРЕНКО, М. А.; ГЕРАСИМЕНКО, О. А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
За сейсмічними записами однієї станції запропоновано визначення координат джерела землетрусу шляхом оцінки зворотного азимута та епіцентральної відстані, використовуючи матрицю кодів, одержаних у результаті моделювання на контрольованій мережі штучних нейронів залежності характеру перших секунд сейсмічного запису від епіцентральної відстані та азимута приходу сейсмічної хвилі. Наведено приклади використання інтервалів запису різної тривалості.