МОДЕЛЮВАННЯ НАПРУЖЕНОГО СТАНУ ПОРІД СХИЛІВ СКЛАДНОЇ ГЕОЛОГІЧНОЇ БУДОВИ КОМПЛЕКСНИМ МЕТОДОМ ГРАНИЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ З УРАХУВАННЯМ СЕЙСМІЧНОСТІ - МЕЛКОНЯН, Д. В.; ЧЕРКЕЗ, Е. А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Застосовано аналітико-чисельний метод - комплексний метод граничних елементів для розв’язку плоскої задачі напруженого стану зсувних схилів і укосів, а також для оцінки їх стійкості з урахуванням фільтраційного зважування та сейсмічності. Побудовано ізолінії нормальних, дотичних напружень і стійкості всередині досліджуваного схилу.