МЕТОДОЛОГІЯ ОЦІНКИ ГЕОЛОГІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА ПРИ ВИБОРІ ДІЛЯНОК ДЛЯ РОЗМІЩЕННЯ СХОВИЩ ТОКСИЧНИХ ВІДХОДІВ - ЧЕРЕВКО, І.; ДАНИШУРКА, Н. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2005)
Розроблено методологію оцінки геологічного середовища (а саме глинистих формацій) для розміщення приповерхневих сховищ токсичних відходів. В основу покладено всебічне вивчення геологічного середовища, яке має виконувати три функції: ізолюючого середовища, середовища масопереносу та середовища для будівництва. Розроблено схему етапності робіт; наведено основний комплекс робіт, розроблено комплекс еколого-геологічних критеріїв для вибору й оцінки ділянок, придатних для розміщення сховищ.