КАТАЗОНАЛЬНІ ТЕКТОНОФАЦІЇ ЗОН ТЕКТОНІЧНОЇ ТЕЧІЇ ГРАНІТОЇДІВ - ЛУКІЄНКО, О.; КРАВЧЕНКО, Д.; СУХОРАДА, А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто катазональні тектонофації гранітоїдів як своєрідні дислокаційні фації, що за сумою структурних ознак відображають відносну інтенсивність деформаційних перетворень цих порід, з урахуванням Р-Т-умов і механізмів таких перетворень. Наведено ознаки тектонофацій за десятибальною шкалою.