ЗАСТОСУВАННЯ КОМПЛЕКСУ ГЕОФІЗИЧНИХ МЕТОДІВ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ДОСТОВІРНОСТІ ПРОГНОЗУ НАФТОГАЗОПЕРСПЕКТИВНОСТІ В УМОВАХ ПІВНІЧНОГО БОРТУ ДНІПРОВСЬКО-ДОНЕЦЬКОЇ ЗАПАДИНИ - СОРОКІН, О. П.; СЛОБОДЯНЮК, С. О.; СІРЧЕНКО, В. В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
Достовірність прогнозу покладів вуглеводнів, при пошуках і розвідці резервуарів ВВ геофізичними методами, залежить від інформативності кожного методу в конкретних геологічних умовах і характеризується фактором визначеності 0<ФВ<1. Застосування комплексу геофізичних методів дозволяє всебічно вивчити геологічну будову перспективних об’єктів. Відповідність масштабів і методики досліджень забезпечує повноту достовірної інформації про будову, склад і стан геологічного простору. Для впевненого прогнозу геологічного розрізу (фактор визначеності більше 0,9) необхідно мати збіжність від 4 до 8 незалежних параметрів різних геофізичних полів. Це забезпечує коефіцієнт успішності пошуково-розвідувального буріння в межах 0,62 – 0,8.