ДО ПИТАННЯ ЗНИЖЕННЯ РОЗМІРНОСТІ ДАНИХ В ГЕОЛОГО-ГЕОФІЗИЧНИХ ЗАДАЧАХ КЛАСИФІКАЦІЇ - КУРГАНСЬКИЙ, В. М.; ТІШАЄВ, І. В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
В статті розглядаються питання зниження розмірності даних в контексті розв’язання широкого кола геофізичних задач класифікації. На прикладах роботи з модельними даними демонструються переваги та недоліки лінійного і нелінійного методів головних компонент.