ПРОФЕСОР В. М. ГОЛОВЦИН – ФУНДАТОР ШКОЛИ ЕЛЕКТРОРОЗВІДКИ В КИЇВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА (ДО 100-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ) - ГРИЩУК, П. І.; ПРОДАЙВОДА, Г. Т. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
Приведені біографічні відомості про професора завідувача кафедри геофізичних методів пошуків і розвідки родовищ корисних копалин Київського університету - В. М. Головцина. В статті зроблено огляд його наукової та організаційної діяльності в Росії та в Україні.