ПРИРОДА АНОМАЛЬНОЇ ЕЛЕКТРОПРОВІДНОСТІ ДЕЯКИХ КОЛЕКТОРІВ ДНІПРОВСЬКО-ДОНЕЦЬКОЇ ЗАПАДИНИ - ШЕПЕЛЬ, С.; РИБАК, Л.; КОНДРАТЬЄВА, Н.; РЯБУХА, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
На основі лабораторних вимірювань питомого електричного опору деяких сухих і повітряно-сухих осадових порід ДДЗ встановлена фізична природа їх аномально високої електропровідності. Досліджено характер електричної диференційованості пісковиків, алевролітів, аргілітів у різних діапазонах частот електромагнітного поля.