ПРОБЛЕМИ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ УРБАНІЗОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ І РЕСУРСИ ГЕОЛОГІЧНОГО ПРОСТОРУ УКРАЇНИ - КОРНЄЄНКО, С. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Розглядаються площові ресурси геологічного простору України та аналізуються проблеми використання земель на урбанізованих територіях. Встановлено, що інтенсивне господарське освоєння територій міських агломерацій створило гострий дефіцит вільних земель і що в таких умовах придатними під забудову слід розглядати території зі складними та дуже складними інженерно-геологічними екологічними умовами.