ПРОБЛЕМИ ІНЖЕНЕРНО-ГЕОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА МАЙДАНЧИКАХ РЕКОНСТРУКЦІЇ ЦИВІЛЬНИХ СПОРУД - КОСТЮЧЕНКО, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Проаналізовано проблеми, будівельні норми та особливості інженерно-геологічних вишукувань для реконструкції будівель і споруд. Розглянуто фактори, що впливають на стан грунтової основи й експлуатаційну надійність будівель. Рекомендовано вдосконалити нормативи, проводячи додаткові дослідження та використовуючи світовий досвід, оскільки ці проблеми мають практичний, науковий, психологічний аспекти.