ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ІНТЕРПРЕТАЦІЇ МАГНІТНОГО ПОЛЯ ЗА ДАНИМИ ПРОФІЛЬНИХ ТА ПЛОЩОВИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ - Грищук, П. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
В статті наведено порівняльний аналіз розв’язання оберненої задачі магніторозвідки за даними профільних та площових спостережень. На реальних магнітних аномаліях аналізується достовірність інтерпретації методом порівняння з оптимізацією параметрів джерела. Виконаний аналіз свідчить, що інтерпретація профільних спостережень ефективна для дайкових тіл, а інверсія площових даних дає більш достовірні результати для пластових геологічних об’єктів.