РЕСУРСИ ПІДЗЕМНОГО ГЕОЛОГІЧНОГО ПРОСТОРУ УКРАЇНИ - Корнєєнко, С.; Корбутяк, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Розглядаються ресурси підземного геологічного простору України та аналізуються проблеми підземного будівництва і використання підземних об’єктів. Встановлено, що інтенсивне господарське освоєння наземного геологічного простору України створило дуже гострий дефіцит вільних земель і що у таких умовах будівництво й використання підземних об’єктів відіграє важливу роль у двох головних аспектах: вивільнення ресурсів наземного простору і його екологічна чистота та те, що в ході спорудження підземних об’єктів активізуються небезпечні геологічні процеси, які не виявлялися раніше при наземному будівництві.