МОЖЛИВОСТІ КОМПАРАТОРНОГО МЕТОДУ ПРИ ВИВЧЕННІ ВИКОПНИХ SCIURIDAE, РОЗГЛЯНУТІ НА ПРИКЛАДІ СЕРЕДНЬОПЛЕЙСТОЦЕНОВИХ SPERMOPHILUS - Попова, Л. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Вперше застосовано компараторний метод до викопних решток Spermophilus. Показано, що середньоплейстоценовий ховрах з місцезнаходження Меланчин потік займає проміжне положення між Spermophilus pygmaeus і S. odessanus і виявляє риси пристосування до перигляціальних умов. Дрібні ховрахи Халеп’я, незважаючи на наявність досить архаїчних ознак, можуть вже з певністю бути віднесені до S. odessanus. Компараторний метод перспективний при вивченні викопних Sciuridae взагалі.