ФАЗЕОЛІНОВІ МУЛИ ЧОРНОМОРСЬКОГО ШЕЛЬФУ УКРАЇНИ (СТРУКТУРА, ВЛАСТИВОСТІ, ВИКОРИСТАННЯ) - Ємельянов, В.; Лахнюк, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
У статті представлено характеристики (гранулометричний і хімічний склад, інші індикатори структури) фазеолінових мулів української зони шельфу Чорного моря як перспективного ресурсу для промисловості будівельних матеріалів.