ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПРОГНОЗУВАННЯ СТАНУ ПИТНИХ ВОД ВОДОЗАБОРУ МІСТА КРИВИЙ РІГ - Шевченко, О.; Сизоненко, В.; Козицький, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Обговорюється проблема можливого забруднення вод Криворізького водозабору, а також стану річок Жовта та Інгулець, що пов’язано з фільтраційними втратами та скидами з гідровідвалів уранової шахти "Нова" в місті Жовті Води. Для упередження забору забруднених вод запропоновано застосування програмного комплексу оперативного аналізу та прогнозування ймовірних змін якості води на водозаборі м. Кривий Ріг.