ПРОБЛЕМИ ТЕХНОГЕННИХ ЗМІН ГЕОЛОГІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА ТЕРИТОРІЇ МІСТА КИЄВА - Костюченко, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Висвітлені проблеми техногенних змін геологічного середовища території міста Києва. Дано характеристику основних факторів розвитку несприятливих інженерно-геологічних процесів. Проаналізовані результати вивчення змін інженерно-геологічних умов на ділянках історичних пам’яток і новобудов. Запропоновані заходи для збереження рівноваги геологічного середовища.