АКУСТИЧНА ЕМІСІЯ В КВАРЦИТАХ КРИВОРІЗЬКОЇ НАДГЛИБОКОЇ СВЕРДЛОВИНИ - Безродний, Д.; Ляшенко, О.; Велещук, В.; Онанко, А.; Онанко, Ю. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Досліджено ефекти акустичної емісії, що виникають під впливом термомеханічних напруг у кварциті. Виявлено імпульси пружних хвиль від мікротріщин-емітентів, які, вірогідно, зв’язані із існуванням пружної рівноваги в кварциті.