ОЦІНКА СЕЙСМІЧНОСТІ ТЕРИТОРІЇ МІСТА КИЄВА ЗА ДАНИМИ ІНСТРУМЕНТАЛЬНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ ТА МАТЕРІАЛАМИ РУЙНІВНИХ ЗЕМЛЕТРУСІВ - Носенко, О.; Омельченко, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
В статті розглянуто сейсмічність Києва, проаналізовано вплив історичних регіональних землетрусів з урахуванням сучасних даних, отриманих інструментальним шляхом, а також вплив тектонічних порушень, що проходять у районі Києва та поблизу нього.