ҐРУНТОВИЙ ПОКРИВ ВІЙСЬКОВИХ АЕРОДРОМІВ УКРАЇНИ ТА ЇХ МОЖЛИВА ЕКОЛОГІЧНА САНАЦІЯ (НА ПРИКЛАДІ АЕРОДРОМУ В М. ПРИЛУКИ) - Меньшов, О.; Сухорада, А.; Круглов, О.; Хоменко, Р. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто основні характеристики ґрунтового покриву колишнього військового аеродрому Прилук та навколишніх природних ландшафтів. Проаналізовано можливі шляхи та перспективи екологічного очищення досліджуваних ґрунтів. Наведено перші результати педомагнітних досліджень.