РОСЛИННІ РЕШТКИ ДЕВОНСЬКОГО ВІКУ ДОНБАСУ ІЗ КОЛЕКЦІЇ ГЕОЛОГІЧНОГО МУЗЕЮ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА - Бояріна, Н.; Устиновська, М.; Нестеровський, В.; Вакуленко, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
В статті наведені попередні результати вивчення колекції рослинних решток із девонських відкладів Донбасу, яка зібрана М.Й. Устиновською та зберігається в Геологічному музеї КНУ ім. Т. Шевченка. Флора представлена псилофітовими, плауновими, членистостебловими, папоротєвими, прогімноспермовими та голонасінними. Вперше в Донецькому басейні виявлені представники родини Barrandeinaceae та описано Barrandeina sp.