ІНФОРМАТИВНІСТЬ МАГНІТНОГО СКАНУВАННЯ ДОКЕМБРІЙСЬКОГО ФУНДАМЕНТУ (НА ПРИКЛАДІ СЕРЕДНЬОГО ПОБУЖЖЯ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА, РАЙОНУ ГАЙВОРОН-ЗАВАЛЛЯ) - Решетник, М.; Сухорада, А.; Хоменко, Р. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Запропоновано нову концепцію і розроблено методику проведення детального комплексного магнітометричного дослідження на відслоненнях порід докембрійського фундаменту. На базі одержаних результатів здійснений структурногеологічний аналіз магнітних джерел докембрійських порід Середнього Побужжя Українського щита. Встановлено, що в районі Гайворон-Завалля аномалії магнітного поля пов’язані з тілами евлізитів, що поширені у формі пластів і пропластків.