НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРОМИСЛОВІЙ ГЕОФІЗИЦІ - Андрущенко, В.; Курганський, В.; Тішаєв, І.; Бугрій, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Проаналізовано сучасний стан і тенденції в області інформаційного забезпечення процесу буріння глибоких нафтогазових свердловин. Викладено нову ідеологію оперативного отримання геофізичної інформації в процесі буріння без залучення спеціалізованих каротажних загонів. Наведено загальний опис та результати випробування телеметричної системи "Паркус", скидного інклінометра СІ-1, пластового нахиломіра НП-6, модуля вимірювання вібрацій "Вібро".