РЕТРОСПЕКТИВНИЙ СТРУКТУРОГЕНЕТИЧНИЙ ТА ГЕОТЕРМОХРОНОМЕТРИЧНИЙ МОНІТОРИНГ МЕТАМОРФІЧНИХ ТА ТЕКТОНІЧНИХ ПОДІЙ У ДОКЕМБРІЇ (НА ПРИКЛАДІ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА) - Павлова, О.; Пономаренко, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто можливість застосування та складові моніторингу головних етапів метаморфізму та тектонічних подій докембрію на прикладі західного регіону Українського щита. Комплексне застосування структурогенетичних, мінералогічних та ізотопних геотермохронометричних досліджень дозволило відпрацювати методику виявлення стадійності та вікових інтервалів процесу динамотермального перетворення мінеральних асоціацій кристалічних порід докембрію.