РОЗРОБКА ІНЖЕНЕРНО-ГЕОЛОГІЧНОГО РОЗДІЛУ ГЕОІНФОРМАЦІЙНОЇ БАЗИ ДАНИХ М. КИЄВА - Аксьом, Н.; Аксьом, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
В статті запропонований підхід щодо створення інженерно-геологічного розділу геоінформаційної бази даних на прикладі м. Києва. Інженерно-геологічний розділ пропонується організувати у вигляді класів/підкласів даних та блоків їх обробки. Розроблено схему інженерно-геологічного розділу ГБД м. Києва, відпрацьовано та апробовано методику і механізм інтеграції різнопланових інженерно-геологічних даних в ГІС, створено орієнтовну структуру кожного шару, частково створені шари та заповнено атрибутивні таблиці.