ЗАСТОСУВАННЯ РАДІОАКТИВНИХ МЕТОДІВ В СИСТЕМІ ГІДРОГЕОЛОГІЧНОГО МОНІТОРИНГУ ТЕХНОГЕННО-НАВАНТАЖЕНИХ ТЕРИТОРІЙ - Вижва, С.; Дейнеко, С.; Асташкіна, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглядається досвід застосування радіоіактивних досліджень для визначення гідрогеологічних параметрів ґрунтів. Обґрунтовано можливість застосування коефіцієнту водонасичення, що отриманий за даними густинного гамма-гамма каротажу та надтеплового нейтрон-нейтронного каротажу, для визначення глибини залягання рівня ґрунтових вод.