ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ СЕЙСМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ БУДІВЕЛЬНОГО МАЙДАНЧИКА НСК "ОЛІМПІЙСЬКИЙ" В М. КИЄВІ - Кендзера, О.; Скляр, О.; Лісовий, Ю.; Корнієнко, Є.; Семенова, Ю. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Інститутом геофізики ім. С.І. Субботіна НАН України проведені вишукувальні роботи з встановлення рівня сейсмічної небезпеки (уточненого значення сейсмічної бальності, з урахуванням впливу ґрунтових умов) майданчика НСК "Олімпійський" у м. Києві. На території майданчика виділено три відносно однорідні (в сейсмічному відношенні) таксонометричні одиниці. Для кожної з них було встановлено рівень сейсмічної небезпеки в балах шкали сейсмічної інтенсивності МSК-64.