ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ РУХІВ ГЕОСФЕР - Сівак, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Результати експериментальних досліджень дали можливість визначити вплив динамічних процесів, які відбуваються в надрах Землі та на її поверхні на швидкість рухів твердих оболонок Землі. На основі виконаного гармонійного аналізу форм втрати стійкості земної кори при її комбінованому навантаженні, які відбиті на її поверхні і форм коливань тонкої оболонки на мінімальній власній частоті коливань встановлено, що вони подібні.