ПОЛЯ НАПРУЖЕНЬ ТА ГЕОЛОГІЧНА СТРУКТУРА ЗАХІДНОГО ЗАМИКАННЯ ГОРЛІВСЬКОЇ АНТИКЛІНАЛІ ДОНБАСУ. ЧАСТИНА 1. СТРУКТУРНИЙ ПАРАГЕНЕЗИС - НІКІТЕНКО, Олександр (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
На основі кінематичних методів дослідження тріщино-розривних структур у поєднанні з традиційними геологоструктурними методами вивчено структурно-тектонофізичні особливості і закономірності формування геологічної структури західного периклінального замикання Горлівської антикліналі Донбасу. Вивчено кінематику, морфологічні особливості і вікові взаємовідношення тектонічних розривів досліджуваного району. Виділено структурний парагенезис деформаційних елементів гірського масиву.