ГЛИНИСТІСТЬ ПОРІД КАРТАМИШСЬКОЇ СВІТИ КОБЗІВСЬКОГО ГКР ТА ЇЇ ВПЛИВ НА КОЛЕКТОРСЬКІ ВЛАСТИВОСТІ - Курганський, В.; Колісніченко, В.; Маляр, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
На основі лабораторних досліджень керна та геофізичних досліджень свердловин вивчається вплив глинистості на фільтраційно-ємнісні та промислові властивості порід картамишської світи Кобзівського ГКР. Описані моделі типу "КернГДС" для встановлення значення глинистості досліджуваних відкладів за методом ГК. Зроблені відповідні висновки щодо кореляційних зв’язків між ємнісними властивостями та параметрами глинистості порід-колекторів картамишської світи Кобзівського родовища.