РЕКОНСТРУКТИВНІ МОЖЛИВОСТІ АКУСТИЧНОЇ ЕМІСІЇ ПРИ ЗМІНАХ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМАЦІЙНОГО СТАНУ КВАРЦВМІСНИХ ПОРІД КРИВОРІЗЬКОЇ НАДГЛИБОКОЇ СВЕРДЛОВИНИ - Продайвода, Г.; Онанко, А.; Шабатура, О.; Онанко, Ю. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Досліджено ефект акустичної емісії, що виникає під впливом лазерних термомеханічних напруг у пісковиках. Виявлено імпульси пружних хвиль від мікротріщин-емітентів, які зв’язані із існуванням пружної рівноваги в пісковиках.