СКЛАД ТА ОБ’ЄМИ ГРАНІТОЇДНИХ КОМПЛЕКСІВ СЕРЕДНЬОПРИДНІПРОВСЬКОГО МЕГАБЛОКУ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА - Костенко, Н. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
За результатами інтерпретації оригінальної петрогеохімічної інформації кількісними методами з урахуванням геохронологічних дат проведено розчленування гранітоїдів Середньопридніпровського мегаблоку Українського щита та визначено породне наповнення виділених гранітоїдних комплексів на його території.