ВІДНОВЛЕННЯ ПОТЕНЦІАЛУ СИЛИ ТЯЖІННЯ ЗА ЗНАЧЕННЯМИ МОДУЛЯ ЙОГО ГРАДІЄНТА В ЗАДАЧІ АЛЕКСІДЗЕ - Дубовенко, Ю. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Нелінійна гранична задача Алексідзе для рівняння Лапласа постулює аналітичне продовження сили тяжіння в глобальних областях. Її розв’язок як потенціал простого шару на поверхні Ляпунова є послідовністю розв’язків зовнішніх граничних задач Неймана для рівняння Лапласа, якщо розв’язок не дуже ухиляється від заданого. Густина простого шару визначається з інтегрального рівняння Фредгольма. Вказані умови коректності.