МІНЕРАЛОГО-ГЕОХІМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТА ВІК ТОРІЙ-УРАНОВОГО ЗРУДЕНІННЯ ДОКЕМБРІЮ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА - Сьомка, В.; Бондаренко, С.; Степанюк, Л.; Грінченко, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто мінералого-геохімічні особливості родовищ та рудопроявів калій-уранової формації, які характеризуються зруденінням REE-Th-U типу. На прикладі поширення цих рудопроявій у межах Українського щита робиться висновок, що формування REE-Th-U зруденіння відбувалося на протязі досить значного відрізку геологічної історії, починаючи від мезоархею до палеопротерозою.