ДО ОЦІНКИ МЕТАЛОГЕНІЧНОЇ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ ГРАНІТОЇДІВ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА - Костенко, Н.; Толстой, М.; Кадурін, В.; Чепіжко, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
На основі комплексування трьох незалежних способів (за абсолютними величинами значень кларків концентрації окремих елементів, за величинами індексів накопичення концентрації групи типоморфних елементів, за відповідною акценсорною мінералізацією) визначено об’єкти на Українському щиті з різним типом металогенічної спеціалізації.