НОВІ РЕЗУЛЬТАТИ ГЕОФІЗИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ У РАЙОНІ ВЕЛИКОГО РОДОВИЩА ЦИНКОВИХ РУД «ШАЙМЕРДЕН» (РЕСПУБЛІКА КАЗАХСТАН) - Левашов, С.; Якимчук, Н.; Корчагін, І.; Якубовський, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Аналізуються результати апробації технології обробки та інтерпретації супутникових даних з метою прямих пошуків рудних корисних копалин. Вони свідчать, що технологія дозволяє оперативно виявляти та картувати аномальні зони типу "зона рудної мінералізації", які зумовлені родовищами золота, урану, цинку, заліза тощо. Наводяться матеріали обробки даних у районі розташування великого цинкового родовища в Республіці Казахстан. Показано, що при обробці та інтерпретації супутникових даних великого масштабу (1:10000 і більше) та дозволу можуть бути виявлені та закартовані рудні об’єкти невеликих розмірів (1-300 м).