МОДЕЛЬ ЕВОЛЮЦІЇ РЕЛЬЄФОУТВОРЕННЯ КАНІВСЬКОГО ПРИДНІПРОВ’Я НА ОСНОВІ СТРУКТУРНОЇ МОРФОМЕТРІЇ - Тустановська , Л. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
В межах Канівського Придніпров’я виконано структурно-морфометричні побудови із застосуванням просторового ГІС-аналізу. Аналіз різниць суміжних базисних та вершинних поверхонь та різниць між однопорядковими вершинними та базисними поверхнями дозволив простежити та встановити характер новітніх рухів земної кори, глибинну ерозію, денудацію та акумуляцію при формуванні рельєфу досліджуваного регіону. Визначено особливості розвитку морфології канівських гір на кожній стадії їх формування впродовж неотектонічного етапу.