ЗАСТОСУВАННЯ МОБІЛЬНИХ ГЕОФІЗИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ОПЕРАТИВНОЇ ОЦІНКИ ПЕРСПЕКТИВ НАФТОГАЗОНОСНОСТІ ТА РУДОНОСНОСТІ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ ТА ЛОКАЛЬНОМУ ЕТАПАХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Левашов, С.; Якимчук, М.; Корчагін, І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Описуються особливості та можливості мобільної геофізичної технології, що включає спеціальний метод обробки та інтерпретації даних дистанційного зондування Землі, площадне картування методом становлення короткоімпульсного електромагнітного поля (СКІП), метод вертикального електрорезонансного зондування (ВЕРЗ), комп’ютеризовані вимірювальні прилади та програмне забезпечення реєстрації , методику проведення польових спостережень. Включення такої технології до традиційного комплексу пошукових геолого-геофізичних методів сприятиме як мінімізації фінансових витрат на розв’язання нафтогазопошукових завдань, так і суттєвому скороченню часу на їхню практичну реалізацію.