БІОСФЕРА – ФЕНОМЕН ГЕОЛОГІЧНОЇ ПРИРОДИ - Кравчук, А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
У статті коротко проаналізовано еволюцію уявлень про біосферу, її філософське осмислення та сприйняття, перспективи переходу біосфери в ноосферу.