НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПЕРШОГО ДЕКАНА ГЕОЛОГО-ГЕОГРАФІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА ПРОФЕСОРА В.І. КРОКОСА. ДО 130-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ - Шаталов, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Присвячено науково-педагогічній діяльності видатного українського геолога, геоморфолога, ґрунтознавця, палеонтолога, зоолога, стратиграфа, гідрогеолога, першого декана геолого-географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Івановича Крокоса (1889–1936). Відображено основні етапи життя та науково-освітньої роботи вченого в Одесі та Києві.